Please use this identifier to cite or link to this item:
https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/38866
Full metadata record
DC Field | Value | Language |
---|---|---|
dc.contributor.author | Καλαμπαλίκη, Βασιλική | el |
dc.date.accessioned | 2025-03-13T09:27:21Z | - |
dc.date.available | 2025-03-13T09:27:21Z | - |
dc.identifier.uri | https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/38866 | - |
dc.rights | Attribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States | * |
dc.rights.uri | http://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/ | * |
dc.subject | Γάλα | el |
dc.title | Σύνδεση διατροφής και ποιότητας αιγοπρόβειου γάλακτος | el |
heal.type | bachelorThesis | - |
heal.type.en | Bachelor thesis | en |
heal.type.el | Προπτυχιακή/Διπλωματική εργασία | el |
heal.classification | Γαλακτοκομία | - |
heal.classification | Γαλακτομικά προϊόντα | - |
heal.language | el | - |
heal.access | campus | - |
heal.recordProvider | Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Γεωπονίας. Τμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής | el |
heal.publicationDate | 2025 | - |
heal.abstract | Ένας από τους πιο βασικούς κλάδους των τροφίμων, είναι αυτός του γάλακτος. Στην παρούσα πτυχιακή εργασία μελετήθηκε πιο συγκεκριμένα το αιγοπρόβειο γάλα, καθώς και η σύνδεση της διατροφής των αιγών και των προβάτων με την ποιότητά του. Έγινε προσπάθεια να παρατεθούν αναλυτικές πληροφορίες για τις τροφές που πρέπει να δοθούν στα ζώα, όπως επίσης και τον τρόπο σωστής διαβίωσής τους. Γνωρίζοντας, πως το γάλα είναι ένα αναπόσπαστο κομμάτι στη διατροφή των ανθρώπων από τα πρώτα κιόλας στάδια της ζωής, καθώς συντελεί στη δόμηση υγειούς σκελετού, μελετήθηκαν οι ποιοτικές εξετάσεις που πρέπει να γίνουν σε αυτό πριν δοθεί στον καταναλωτή. Τέλος, τονίστηκε η ιδιαίτερη προσοχή που πρέπει να δίνει ο παραγωγός έτσι ώστε να εξασφαλίσει την ποιότητα του γάλακτος και την ευζωία των ζώων. | el |
heal.abstract | Milk is one of the most basic components of food. In this thesis, goat and sheep milk was studied in detail, as well as the connection between the nutrition of goats and sheep and its quality. An attempt has been made to provide detailed information on the feeds that should be given to the animals, as well as the best husbandry practices. Knowing that milk is an integral part of people's diet from the very first stages of life, as it contributes to building a healthy skeleton, the quality tests that must be performed on it before it is given to the consumer were studied. Finally, the special attention that the producer must pay in order to ensure the quality of the milk and the well-being of the animals was emphasized. | en |
heal.advisorName | Μπόνος, Ελευθέριος | el |
heal.committeeMemberName | Γκούβα, Ευαγγελία | el |
heal.committeeMemberName | Φώτου, Κωνσταντίνα | el |
heal.academicPublisher | Τμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνη Ζωικής Παραγωγής | el |
heal.academicPublisherID | uoi | - |
heal.numberOfPages | 75 σ. | - |
heal.fullTextAvailability | false | - |
Appears in Collections: | Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Ζωικής Παραγωγής |
Files in This Item:
There are no files associated with this item.
This item is licensed under a Creative Commons License