Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/38718
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΣαλταπίδας, Ευάγγελοςel
dc.contributor.authorΤζιότζιος, Νικόλαοςel
dc.date.accessioned2025-01-29T08:14:02Z-
dc.date.available2025-01-29T08:14:02Z-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/38718-
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectΈδαφοςel
dc.subjectΦυτάel
dc.titleΧαρακτηριστικά γεωργικών εδαφών και ανάπτυξη των φυτώνel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
heal.classificationΕδαφολογία-
heal.classificationΦυτά-
heal.languageel-
heal.accesscampus-
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Γεωπονίας. Τμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.publicationDate2024-
heal.abstractΤο έδαφος αποτελεί έναν σημαντικό μη ανανεώσιμο φυσικό πόρο και η σημασία του είναι αναγκαία, καθώς το 95% των τροφίμων προέρχεται από αυτό. Φιλτράρει το νερό, είναι σπίτι για τα περισσότερα είδη ζωών και φυτών και είναι ρυθμιστής του κλίματος. Δεδομένου ότι για να δημιουργηθεί 1 εκατοστό γονίμου εδάφους χρειάζονται έως και 1000 χρόνια, και της σημασίας του εδάφους στην ευημερία και ισορροπία των οικοσυστημάτων, κρίνεται αναγκαίο η προστασία και η ορθολογική διαχείριση του. Ακατάλληλες γεωργικές πρακτικές, όπως άρδευση με νερό κακής ποιότητας, βαθύ όργωμα, υπερβόσκηση κτλ., μπορούν να οδηγήσουν σε σημαντική μείωση της γονιμότητας του, συντελώντας στο φαινόμενο της ερημοποίησης των εδαφών. Η παρούσα πτυχιακή μελέτη εστίασε στα χαρακτηριστικά των γεωργικών εδαφών, που επηρεάζουν την ανάπτυξη των φυτών. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε και στους παράγοντες που συντελούν στην ερημοποίηση των εδαφών, καθώς και δοθήκαν προτάσεις και λύσεις για την προστασία και την διαχείριση των προβληματικών γενικά εδαφών.el
heal.abstractSoil represents a fundamental non-renewable natural resource, and its significance is vital, as 95% of foods come from soil. It has a filtering function for water, it constitutes a home for most animals and plants and ultimately regulates the climate. Given the fact that for 1 centimeter of rich soil to grow, it can take up to 1000 years and the importance in the prosperity and stability of ecosystems , its conservation and sustainability is deemed necessary. Bad agricultural practices, such as irrigation with poor quality water, frequent tillage and overgrazing, can lead to a soil fertility decline, further enhancing land desertification. This thesis focuses on the specific characteristics of agricultural land that have an impact on plant growth. Special attention is also paid in the factors contributing to the phenomenon of land desertification, while some suggestions and methods for the protection and conservation of land are also provided in our work.en
heal.advisorNameΑναστόπουλος, Ιωάννηςel
heal.committeeMemberNameΠατακιούτας, Γεώργιοςel
heal.committeeMemberNameΜάντζιος, Νικόλαοςel
heal.academicPublisherΤμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνη Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDuoi-
heal.numberOfPages63 σ.-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons