Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/37282
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΓεωργοπούλου, Αγγελικήel
dc.date.accessioned2024-04-10T07:09:56Z-
dc.date.available2024-04-10T07:09:56Z-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/37282-
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26268/heal.uoi.16993-
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectΑμπέλιel
dc.subjectΜούστοel
dc.titleΜελέτη της ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας και ολικών φαινολών στο μούστο δύο διαφορετικών αμπελώνων στην περιοχή της Αρκαδίαςel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
heal.classificationΑμπέλια - Καλλιέργεια - Ελλάδα - Αρκαδία-
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.dateAvailable2024-04-10T07:10:56Z-
heal.languageel-
heal.accessfree-
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Γεωπονίας. Τμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.publicationDate2023-
heal.bibliographicCitationΒιβλιογραφία: 59 - 66el
heal.abstractΣτην παρούσα πτυχιακή μελετήθηκε η ολική αντιοξειδωτική ικανότητα και η περιεκτικότητα ολικών φαινολών στο μούστο από δυο αμπελώνες στην περιοχή της Αρκαδίας στους οποίου καλλιεργείται η ποικιλία, Μοσχοφίλερο. Αρχικά παρατίθενται τα βασικότερα σημεία της ιστορίας του αμπελιού και του οίνου και στη συνέχεια περιγράφεται η ανατομία της αμπέλου. Αναφέρονται οι πιο σύνηθες μυκητολογικές και εντομολογικές προσβολές αλλά και οι καλλιεργητικές τεχνικές που εφαρμόζονται στην καλλιέργεια. Στο δεύτερο μέρος της πτυχιακής περιγράφονται οι δυο πειραματικοί αμπελώνες καθώς και το ημερολόγιο με τις καλλιεργητικές τεχνικές που εκτελέστηκαν. Περιγράφεται ο ρόλος των αντιοξειδωτικών και των φαινολικών ενώσεων αλλά και ο μηχανισμός δράσης αυτών. Τέλος αναλύεται η πειραματική διαδικασία, ο προσδιορισμός ολικής αντιοξειδωτικής ικανότητας (TAC) με την παρασκευή διαλύματος DPPH και ο προσδιορισμός αντιοξειδωτικής ικανότητας.el
heal.abstractIn this thesis, the total antioxidant capacity and the content of total phenols were studied in the grape must from two different vineyards in the Arcadia area where the same variety, Moschofilero. First, the main points of the history of the vine and wine are listed, and then the anatomy of the plant is described. The most common fungal and entomological infestations are mentioned as well as the cultivation techniques applied to the crop. In the second part of the thesis, the two plots are described, as well as the calendar with the cultivation techniques that were carried out. The role of antioxidants and phenols compounds is described, as well as their mechanism of action. Finally, the experimental procedure is analyzed, the determination of total antioxidant capacity (TAC) by the preparation of DPPH solution and the determination of antioxidant capacity.en
heal.advisorNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΜπέζα, Παρασκευήel
heal.committeeMemberNameΣτουρνάρας, Βασίλειοςel
heal.academicPublisherΤμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDuoi-
heal.numberOfPages66 σ.-
heal.fullTextAvailabilitytrue-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
File Description SizeFormat 
ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΑΓΓΕΛΙΚΗ - ΓΕΩΠΟΝΙΑΣ.pdf1.46 MBAdobe PDFView/Open


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons