Please use this identifier to cite or link to this item: https://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/37274
Full metadata record
DC FieldValueLanguage
dc.contributor.authorΜούτσιος, Κωνσταντίνοςel
dc.date.accessioned2024-04-09T11:36:45Z-
dc.date.available2024-04-09T11:36:45Z-
dc.identifier.urihttps://olympias.lib.uoi.gr/jspui/handle/123456789/37274-
dc.identifier.urihttp://dx.doi.org/10.26268/heal.uoi.16985-
dc.rightsAttribution-NonCommercial-NoDerivs 3.0 United States*
dc.rights.urihttp://creativecommons.org/licenses/by-nc-nd/3.0/us/*
dc.subjectΑμπέλιel
dc.titleΗ καλλιέργεια της αμπέλου στην Αιτωλοακαρνανίας. Υφιστάμενη κατάσταση, προβλήματα και προοπτικέςel
heal.typebachelorThesis-
heal.type.enBachelor thesisen
heal.type.elΠροπτυχιακή/Διπλωματική εργασίαel
heal.classificationΑμπέλια - Καλλιέργεια - Ελλάδα - Αιτωλοακαρνανία-
heal.identifier.secondaryΠτυχιακή εργασία-
heal.languageel-
heal.accesscampus-
heal.recordProviderΠανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Σχολή Γεωπονίας. Τμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.publicationDate2023-
heal.bibliographicCitationΒιβλιογραφία: 59 - 60el
heal.abstractΗ αμπελοκαλλιέργεια συνδέεται αποτελεσματικά με την παραγωγή οίνου, ενός προϊόντος που συνδυάζει τον πολιτισμό με την ανθρώπινη ευχαρίστηση. Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά που ακολουθούν τον οίνο, συνδέονται τόσο με τον τόπο ή την περιοχή παραγωγής, όσο και με την ποικιλία που «γεννήθηκε» σε αυτόν τον τόπο ή την περιοχή. Η καλλιέργεια της αμπέλου στην Αιτωλοακαρνανία πραγματοποιείται στις δημοτικές ενότητες (πρώην δήμους) Αστακού, Θέρμου, Θεστιέων, Κεκροπίας (ή Παλαίρου), Μεδεώνος, Μεσολογγίου, Ναυπάκτου και Οινιάδων. Οι ποικιλίες της αμπέλου που καλλιεργούνται στις παραπάνω περιοχές είναι κυρίως η ‘Μαλαγουζιά’ και σε μικρότερο βαθμό το ‘Ασύρτικο’, η ‘Μαυροδάφνη’ και κάποιες κοσμοπολίτικες ποικιλίες όπως το ‘Syrah’, το ‘Merlot’, το ‘Sauvignon Blanc’, το ‘Cabernet Sauvignon’ και το ‘Cabernet Franc’. Ο αμπελοοινικός τομέας αντιμετωπίζει τα τελευταία χρόνια προβλήματα και προκλήσεις καθώς νέες συνθήκες επικρατούν στην παραγωγή, την κατανάλωση και το εμπόριο. Η κατάλληλη και συνδυασμένη προσαρμογή της πρωτογενούς (σταφυλιών) και της δευτερογενούς (οίνων) παραγωγής, στις σύγχρονες απαιτήσεις του καταναλωτικού κοινού, αποτελούν τις κατάλληλες προϋποθέσεις για ένα καλύτερο μέλλον της αμπελουργίας στην Αιτωλοακαρνανία.el
heal.abstractViticulture is effectively linked to the production of wine, a product that combines culture with human pleasure. The qualitative characteristics of wine are linked both to the place or region of production and to the variety 'born' in that place or region. Vine cultivation in Etoloakarnania takes place in the regions (former municipalities) of Astakos, Thermos, Thesteia, Kekropia (or Palairo), Medeon, Messolonghi, Nafpaktos and Oiniades. The grape varieties grown in the above areas are mainly ‘Malagouzia’ and to a lesser extent ‘Assyrtiko’, ‘Mavrodaphne’ and some cosmopolitan varieties such as ‘Syrah’, ‘Merlot’, ‘Sauvignon Blanc’, ‘Cabernet Sauvignon’ and ‘Cabernet Franc’. The wine sector has been facing problems and challenges in recent years as new conditions prevail in production, consumption and trade. The appropriate and combined adaptation of primary (grape) and secondary (wine) production to the modern demands of the consumer is the right conditions for a better future of viticulture in Etoloakarnania.en
heal.advisorNameΣτουρνάρας, Βασίλειοςel
heal.committeeMemberNameΚαριπίδης, Χαράλαμποςel
heal.committeeMemberNameΖήσης, Κωνσταντίνοςel
heal.academicPublisherΤμήμα Γεωπονίας - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγήςel
heal.academicPublisherIDuoi-
heal.numberOfPages60 σ.-
heal.fullTextAvailabilityfalse-
Appears in Collections:Προπτυχιακές εργασίες Τμ. Τεχνολόγων Γεωπόνων - Κατεύθυνση Φυτικής Παραγωγής

Files in This Item:
There are no files associated with this item.


This item is licensed under a Creative Commons License Creative Commons